Vijf natuurkundige principes

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens de vijf natuurgeneeskundige principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche.

Energie:
Energie is de basis van mijn werkwijze. Alles en iedereen bestaat uit energie.
De energiestromen in en rond ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren.
Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie niet optimaal functioneren.
Als er een blokkade ontstaat (bv. door ziekte, spanning, stress) kan het lichaam oververmoeid raken, waardoor emotionele en fysieke klachten kunnen ontstaan.
Het is aan mij als therapeut om deze geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren, waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

Toepassing in de praktijk: aura- en chakrahealing, signature cellhealing, therapeutische massage

Prikkeloverdracht:
Prikkeloverdracht verloopt via onze zenuwbanen naar de hersenen en alle delen van het lichaam, om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Het is belangrijk dat beide hersenhelften goed met elkaar samenwerken. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

Toepassing in de praktijk: signature cellhealing, therapeutische massage, bachremedie

Drainage:
In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm.
Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op  het  lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en lichamelijke ballast.
Dit kan door inzicht en drainage.

Toepassing in de praktijk: aura- en chakrahealing, signature cellhealing, therapeutische massage, regressie- en reïncarnatietherapie, inverse wave, voice dialogue, meditatie

Voeding:
Goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om in balans te blijven.  Slechte of onjuiste voeding kan leiden tot ziekte en klachten. Maar weet je welke voeding en welk eetpatroon bij je past? Wat heb je echt nodig gezien je dagelijkse activiteiten en je leefstijl?

Toepassing in de praktijk: Ik kan voedingsmiddelen voor je uittesten, of ze schadelijk of juist voedend voor je zijn.
Invloeden van slechte eetgewoontes kunnen worden besproken. Welke valkuilen heb je? Heb je ook verslavingen? Denk aan de behoefte van zoetigheden, alcohol, roken. Waarom neem je ze? Hoe is dit patroon te doorbreken? Gedragspatronen worden onder de aandacht gebracht en besproken.

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Word je gevoed door uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen? Of werken verwachtingen, overtuigingen en oordelen vergiftigend voor je? Stoorzenders gaan we ombuigen naar positieve gedachten. Dit werkt als positieve voeding voor lichaam en geest.

Toepassing in de praktijk: voice dialogue, regressie- en reïncarnatietherapie, inverse wave

Psyche:
Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens  zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Door je bewust te worden van en inzicht te krijgen in bepaalde belemmerende patronen kun je denk- en gedragspatronen veranderen. Door een holistische  benadering kunnen patronen doorbroken en losgelaten worden waardoor het helingsproces in gang wordt gezet.

Toepassing in de praktijk: voice dialogue, regressie- en reïncarnatietherapie, inverse wave.

Heb je vragen neem even contact met me op.